Kalaslåda

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Kalasgott i en form!

Ingredienser

  • 4 port kokt ris enligt anvisning på rispaket
  • 500-600 g fläskfilé
  • Smör till stekning
  • Salt
  • Peppar
  • 3 väl mogna tomater
  • 1-1 ½ msk kalvfond
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl vitt vin
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk hackad timjan+basilika
  • Ljus snabbredning
  • 140 g bacon
  • Instruktioner

    1. Bottna en smord ugnsfast form med riset. Packa till det lätt.
    2. Putsa filén, bryn den hel i het panna med smör. Krydda väl med salt och peppar, låt eftersteka runtom på svag värme 8-10 minuter. Ta upp den ur pannan och låt svalna inlindad i folie.
    3. Skålla tomaterna i kokande vatten, skala, ta bort kärnor och tärna dom.
    4. Blanda samman fond, grädde, vitt vin och dijonsenap i en kastrull. Puttra samman på svag värme i ca 10 minuter. Smaksätt med salt, peppar och örtkryddor, red till lagom konsistens.
    5. Knaperstek baconet och låt rinna av på hushållspapper. Ta upp den avsvalnade filèn och skär i skivor som läggs över riset i formen. Så här långt kan du förbereda.
    6. Vid servering hälls såsen över köttet i formen. Toppa med bacon och tomathack. Gratinera i 200 grader ca 25 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben