Kalaslåda

Serverar: 4 portioner

Allt-i-ett-låda. Ris, kött och sås.

Ingredienser

  • 4 port kokt ris
  • 500-600 g fläskfilé
  • smör till stekning
  • salt
  • peppar
  • 3 väl mogna tomater
  • 1-1 1/2 msk kalvfond
  • 3 dl vispgrädde eller annan valfri kokbar grädde
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk hackad timjan och basilika
  • ljus snabbredning
  • 140 g bacon
  • hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Bottna en smord ugnsfast form med riset. Platta det lätt.
    2. Putsa filén, bryn den hel i en panna med smör. Krydda väl med salt och peppar, låt eftersteka runtom på svag värme i 8-10 minuter. Ta upp den ur pannan och låt svalna inlindad i folie.
    3. Skålla tomaterna i kokande vatten, skala och ta bort kärnor och tärna dem.
    4. Blanda samman fond, grädde, vitt vin och dijonsenap i en kastrull. Puttra samman i ca 10 minuter. Smaksätt med salt, peppar och örtkryddor, red till lagom konsistens.
    5. Knaperstek baconet och låt rinna av på hushållspapper. Ta upp den avsvalnade filén och skär i skivor som läggs över riset i formen. Så här långt kan du förbereda.
    6. Vid serveringen hälls såsen över köttet i formen. Toppa med bacon och tomathack. Gratinera i 200 grader i ca 25 minuter.
    7. Garnera med persilja då du tagit ut den ur ugnen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben