Allt-i-ett-låda. Ris, kött och sås.
Ingredienser
4 port kokt ris
500-600 g fläskfilé
smör till stekning
salt
peppar
3 väl mogna tomater
1-1 1/2 msk kalvfond
3 dl vispgrädde eller annan valfri kokbar grädde
1 dl torrt vitt vin
1 msk dijonsenap
2 msk hackad timjan och basilika
ljus snabbredning
140 g bacon
hackad persilja
Instruktioner
- Bottna en smord ugnsfast form med riset. Platta det lätt.
- Putsa filén, bryn den hel i en panna med smör. Krydda väl med salt och peppar, låt eftersteka runtom på svag värme i 8-10 minuter. Ta upp den ur pannan och låt svalna inlindad i folie.
- Skålla tomaterna i kokande vatten, skala och ta bort kärnor och tärna dem.
- Blanda samman fond, grädde, vitt vin och dijonsenap i en kastrull. Puttra samman i ca 10 minuter. Smaksätt med salt, peppar och örtkryddor, red till lagom konsistens.
- Knaperstek baconet och låt rinna av på hushållspapper. Ta upp den avsvalnade filén och skär i skivor som läggs över riset i formen. Så här långt kan du förbereda.
- Vid serveringen hälls såsen över köttet i formen. Toppa med bacon och tomathack. Gratinera i 200 grader i ca 25 minuter.
- Garnera med persilja då du tagit ut den ur ugnen.
Liknande recept
Kommentarer (0)