Kalkonkassler med blomkåls- och broccoligratäng

Serverar: 4 portioner

En enkel och god rätt med få ingredienser samt att den är nyttig och GI-vänlig.

Ingredienser

  • 500-600 g kalkonkassler eller vanlig kassler
  • 1 broccolistånd
  • 1 blomkål
  • 1½ dl mellangrädde
  • 1-2 tsk dijonsenap
  • Smör
  • 1 dl riven ost
  • ½ dl pumpafrön
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär broccoli och blomkål i små buketter och lägg i en kastrull. Tillsätt grädde och senap och låt allt koka upp. Strö på salt och peppar och låt koka ihop i 2 minuter.
    2. Smörj en ugnsfast form och häll i grönsaksblandningen. Strö över riven ost och sätt in i ugnen ca 15 minuter. Toppa med pumpafrön.
    3. Skär kasslerna i cm-tjocka skivor och stek i stekpanna med lite smör i någon minut per sida.
    4. Servera kasslern med gratängen.

    Liknande recept

    4.9
    45 min
    4-6
    16

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben