Kalkonlasagne

Serverar: 6 portioner

En mycket god lasagne, blir lite mindre kalorier med kalkonkött.

Ingredienser

  • 12 förkokta lasagneplattor
  • 500 g kalkonfärs
  • 2 msk smör
  • 2 gula lökar
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 dl tomatpurè
  • 1 tsk kycklingfond
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk dragon
  • 15 st kärnfria svarta oliver
  • Salt
  • Peppar
  • Ostsås
  • 3 msk smör
  • 8 dl mjölk
  • 1 dl idealvetemjöl
  • 3 dl riven ost
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Hacka lökarna och bryn dem i en stekgryta tillsammans med färsen. Häll i tomater, tomatpurè, fond och kryddor. Låt såsen sjuda under lock 10 - 15 minuter. Skiva oliverna och blanda i dem i grytan. Smält smöret till ostsåsen, rör i mjölet och späd med mjölk. Sjud i 5 minuter. Rör ner 2 dl av osten, smaksätt med salt och peppar. Bred ut halva mängden ostsås i en ugnssäker form, varva lasagneplattor med färsen. Täck med ostsås, strö över den rivna osten. Grädda i 225 grader ca 30 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben