Krämig kalkonlasagne

Serverar: 4 portioner

Nyttig version av en klassisk lasagne, lagad med kalkon.

Ingredienser

  • Olja på sprejflaska
  • 3 msk margarin
  • 1 purjolök, den vita delen, tunt skivad
  • 300-400 g kalkonfilé, fint tärnad
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 tsk dijonsenap
  • 5 dl kycklingbuljong
  • 4 färska lasagneplattor, ca 275 g
  • 1 dl riven smakrik ost, 17 % fett
  • 1 dl riven mozzarellaost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Spreja en ugnsfast form som rymmer cirka två liter med olja. Smält margarinet i en stekpanna och fräs purjolöken tills mjuk.
    2. Tillsätt kalkonköttet och bryn cirka fem minuter under konstant omrörning tills köttet är vitt och genomstekt. Strö över mjöl, rör om, och fräs ytterligare två minuter.
    3. Tillsätt senap och buljong och koka upp på medelvärme tills såsen tjocknar något, ta av från värmen.
    4. Lägg en av lasagneplattorna i botten av formen och skär kanterna så att den passar formen.
    5. Lägg en tredjedel av kalkonblandningen. Upprepa med lasagneplattor och kalkonblandning tills alla ingredienser är använda.
    6. Strö över osten, täck med aluminiumfolie och ugnsbaka 20 minuter. Ta av foliet och gratinera ytterligare cirka tio minuter tills osten är gyllene.
    7. Servera lasagnen med en grönsallad med tomat, rödlök, röd paprika och en vinägrett.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben