Kalkonpaj

Serverar: 4 portioner

En god paj.

Ingredienser

  • 1 1/2 sats pajdeg
  • Fyllning
  • 400-500 g rökt kalkonrulle
  • 1/2 pkt knaperstekta bacontärningar
  • 1 pkt djupfryst majs
  • 300 g champinjoner
  • 1 gul lök
  • 1/2 röd paprik
  • 1/2 grön paprika
  • 1/2 gul paprika
  • Salt
  • Peppar
  • Chilipeppar
  • Instruktioner

    1. Tag undan 1/3 av pajdegen för remsor till locket. Förgrädda pajskalet. Fräs samman hackad lök, svamp och strimlad paprika.
    2. Smaksättt med salt, peppar, och chilipeppar. Blanda i strimlat kalkonkött och bacontärningar. Blanda i majsen. Lägg alltsamans i pajskalet.
    3. Kavla och sporra ut remsor av pajdegen och lägg ett nätmönster ovanpå pajen. Pensla remsorna med vispat ägg. Grädda i 225° ugn ca 10 minuter.
    4. Servera med sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben