Kålrotspytt med matjeskräm

Serverar: 4 portioner

En nyttig pytt på 15 minuter. Kålroten är rik på C-vitaminer och kallas Nordens apelsin.

Ingredienser

  • 400 g kålrot
  • 400 g morot
  • 400 g palsternacka
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör-& rapsolja
  • 1 tsk salt
  • Matjeskräm
  • 2 dl gräddfil
  • 80 g matjessill, ca 8 bitar
  • 3 msk hackad gräslök
  • Ev salt
  • Ev peppar
  • Instruktioner

    1. Skala kålrot, morot och palsternacka. Skär i jämnstora tärningar, ca 1 cm. Låt koka 10 minuter i saltat vatten tills de är nästan genomkokta. Häll av vattnet och låt rinna av.
    2. Skala och hacka löken grovt. Fräs lök och rotfrukter i ca 5 minuter i smör- & rapsoljan i en stor stekpanna eller wok. Rör om under tiden och tillsätt salt.
    3. Hacka sillen och blanda ner den och gräslök i gräddfilen. Smaka ev. av med salt och peppar.
    4. Servera tillsammans med knäckebröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    svengelsk 26 augusti 2009

    Jag har lyckats odla kålrötter för första gången och letade efter nya recept. Det här var fövånansvärt gott.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben