Kålrotspytt med matjeskräm
En nyttig pytt på 15 minuter. Kålroten är rik på C-vitaminer och kallas Nordens apelsin.
Ingredienser
400 g kålrot
400 g morot
400 g palsternacka
1 gul lök
2 msk smör-& rapsolja
1 tsk salt
Matjeskräm
2 dl gräddfil
80 g matjessill, ca 8 bitar
3 msk hackad gräslök
Ev salt
Ev peppar
Instruktioner
- Skala kålrot, morot och palsternacka. Skär i jämnstora tärningar, ca 1 cm. Låt koka 10 minuter i saltat vatten tills de är nästan genomkokta. Häll av vattnet och låt rinna av.
- Skala och hacka löken grovt. Fräs lök och rotfrukter i ca 5 minuter i smör- & rapsoljan i en stor stekpanna eller wok. Rör om under tiden och tillsätt salt.
- Hacka sillen och blanda ner den och gräslök i gräddfilen. Smaka ev. av med salt och peppar.
- Servera tillsammans med knäckebröd.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Jag har lyckats odla kålrötter för första gången och letade efter nya recept. Det här var fövånansvärt gott.