Kålrotspytt med ingefärssås

Serverar: 4 portioner

En pytt med kålrot, potatis, champinjoner, zucchini och rosépeppar som serveras med en underbart god ingefässås. 290 kalorier per portion

Ingredienser

  • 600 g kålrot
  • 6 medelstora potatisar
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • 1 zucchini
  • 150 g champinjoner
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk krossad rosépeppar
  • 1 dl hackad persilja
  • Sås
  • 2 dl matyoghurt
  • 1-2 msk färskriven ingefära
  • 1 msk honung
  • 2 krm salt
  • ½ krm kajennpeppar
  • Instruktioner

    1. Skala kålrot, potatis och lök. Skär potatis och kålrot i små tärningar och hacka löken. Fräs potatis, kålrot och lök i smör i en stekpanna på medelvärme tills de är mjuka.
    2. Skölj och tärna zucchinin, ansa och skär champinjonerna i små bitar. Lägg i zucchinin och svamp i stekpannan och fräs ytterligare några minuter. Krydda med salt och rosépeppar. Strö över persilja.
    3. Rör ihop ingredienserna till såsen och servera den till pytten.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    svengelsk 8 december 2009

    Jättegott. Eftersom jag odlar mina egna grönsaker och får ta vad som finns använde jag butternut squash i stället för zucchini. Det blev gott ändå.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben