Kålrotspytt med ingefärssås
En pytt med kålrot, potatis, champinjoner, zucchini och rosépeppar som serveras med en underbart god ingefässås.
290 kalorier per portion
Ingredienser
600 g kålrot
6 medelstora potatisar
1 gul lök
2 msk smör
1 zucchini
150 g champinjoner
1 tsk salt
1 tsk krossad rosépeppar
1 dl hackad persilja
Sås
2 dl matyoghurt
1-2 msk färskriven ingefära
1 msk honung
2 krm salt
½ krm kajennpeppar
Instruktioner
- Skala kålrot, potatis och lök. Skär potatis och kålrot i små tärningar och hacka löken. Fräs potatis, kålrot och lök i smör i en stekpanna på medelvärme tills de är mjuka.
- Skölj och tärna zucchinin, ansa och skär champinjonerna i små bitar. Lägg i zucchinin och svamp i stekpannan och fräs ytterligare några minuter. Krydda med salt och rosépeppar.
Strö över persilja.
- Rör ihop ingredienserna till såsen och servera den till pytten.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Jättegott. Eftersom jag odlar mina egna grönsaker och får ta vad som finns använde jag butternut squash i stället för zucchini. Det blev gott ändå.