Rödbetssallad med apelsin

Serverar: 4 portioner

Färska och söta rödbetor möter syrliga apelsiner. En sallad att bli glad av!Ingefärssåsen passar finfint till.

Ingredienser

  • 3/4 kg färska rödbetor
  • 2 apelsiner
  • 1/2 dl valnötter
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • färsk mynta
  • Sås
  • 2 dl gräddfil
  • 1 tsk mald ingefära
  • 1 krm salt
  • Instruktioner

    1. Koka rödbetorna med skalet på i vatten tills de är mjuka, 20 - 40 min.
    2. Spola i kallt vatten och gnid av skalen. Skär rödbetorna i klyftor och låt dem svalna.
    3. Skala apelsinerna och skär dem i hinnfria klyftor eller i bitar.
    4. Blanda rödbetor, apelsin och valnötter. Smaksätt med salt, peppar och mynta.
    5. Smaksätt gräddfilen med ingefära och salt. Ringla en del av såsen över salladen och servera resten till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben