Lax med ingefärssås

Serverar: 4 portioner

Lax med smakrik sås med smak av ingefära.

Ingredienser

  • 4 laxfiléer
  • Citronsaft
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 tsk krossad dragon
  • 1 tsk Dansukker råsocker strö
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 4 schalottenlökar
  • 2 tomater
  • 1 mogen, tärnad mango
  • 1 1/2 dl vatten
  • 2 msk Dansukker ljus sirap
  • 1 tsk finriven, färsk ingefära
  • 25 g smör eller margarin
  • Instruktioner

    1. Lägg laxen på ett fat. Pressa över lite citronsaft. Strö över vitlöken. Blanda dragon, råsocker, salt och peppar och strö över laxen. Ställ i kylskåp i 1 timme.
    2. Lägg lök, tomater och mango i en mixer/blender och kör tills allt är finfördelat. Tillsätt vatten, ingefära och sirap.
    3. Smält matfettet i en stekpanna och bryn laxen på båda sidor. Häll över den mixade massan och sjud i 5 minuter. Lägg upp på varma tallrikar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben