Sesampanerad kyckling med avokadosallad

Serverar: 4 portioner

Mycket gott!

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 4-5 dl sesamfrön
  • 1-2 ägg
  • Salt
  • Peppar
  • Olja
  • 2 avokador
  • 3 röda äpplen
  • Salt
  • Peppar
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • En knippa gräslök
  • Instruktioner

    1. Börja med salladen. Skär avokado och äpple i små tärningar. Skala inte äpplena, det är vackert med det röda skalet! Lägg i en skål, salta och peppra, häll på olja, vinäger och finhackad gräslök. Blanda och låt stå.
    2. Skär kycklingen i fyra delar på längden. Knäck äggen i en djup tallrik och salta och peppra. Vispa lite med en gaffel så att gulan och vitan blandas.
    3. Häll sesamfröna i en annan djup tallrik. Doppa kycklingen först i äggblandningen och sedan i sesamfröna. Se till att fröna täcker så mycket som möjligt av kycklingen och stek på medelhög värme tills filéerna är gyllenbruna.
    4. Servera med avokadosalladen och till exempel fullkornsris och ingefärssås.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Tiol 5 januari 2009

    Suveränt gott, så otroligt smakrikt. Denna rätt får MVG Ni som funderar på att göra den, gör den direkt!!!! Jag hade ingen gräslök, men det var gott ändå, kanske blir ännu bättre nästa gång när jag har gräslök. mvh TIOL

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben