Rotfrukter och äpple i ugn med ingefärssås

Serverar: 4 portioner

Blanda rotfrukter med äppelklyftor och rosta på en långpanna i ugnen. Det är gott med den kalla och kryddiga såsen till.

Ingredienser

  • 2 morötter, ca 200 g
  • 2 palsternackor, ca 250 g
  • 2 rödlökar
  • 1 liten squash, ca 250 g
  • 2 äpplen, fast sort
  • 2 msk Arla smör- och rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk färsk hackad rosmarin eller 1 tsk torkad
  • 2 1/2 dl Kelda kall sås Ginger & Rosemary
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala morötter, palsternackor och lök. Skär rotfrukter och squash i bitar och löken i klyftor. Kärna ur och klyfta äpplena. Fördela rotfrukter, lök och squash i en långpanna. Tillsätt smör- och rapsolja, salt, peppar och rosmarin. Rör om.
    2. Tillaga i mitten av ugnen 10 minuter. Tillsätt äppelklyftorna, rör om och fortsätt tillagningen ca 10 minuter. Servera med såsen och t ex rökt skinka.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben