Äpplen i ugn

Serverar: 4-6 portioner

Klassisk efterrätt...som är hur god som helst. Passar även nötallergiker bra. "An apple a day keep the doctor away"

Ingredienser

  • 6 äpplen
  • 1 1/2 dl honung
  • 2-3 msk smör
  • 100 g mandelflagor
  • 6 hela kanelstänger
  • Tillbehör
  • Vaniljglass
  • Vaniljsås
  • Grädde
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader. Kärna ur äpplena med äppelpipare. Skär en skåra runt äpplena på mitten för att skalet inte ska spricka under stekningen. Ställ dem i ett smort ugnsfast fat. Smält honung och smör i vattenbad. Tillsätt mandeln. Stick ner en kanelstång i varje äpple. Fördela mandel-honungssåsen över äpplena. Baka i ugnen i cirka 20 minuter tills de är mjuka. Ös då och då. Servera äpplena varma med glass, vaniljsås eller grädde och mandel-honungssåsen.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10
    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Pajdeg
    Paj är en av våra mest älskade maträtter. En paj är en smart rätt som...

    Äppeltider!
    Vad vore hösten utan äppelkaka med vaniljsås? Att äpple dessutom är...

    Fira Fars dag med en Gåsmiddag
    I år sammanfaller nästan Fars dag med firandet av Mårten Gås den 10...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben