God och saftig kaka, funkar bra utan äpplen också.
Ingredienser
2½ dl gräddfil
1 tsk bikarbonat
175 gr smör
2½ dl strösocker
2 ägg
4½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
2-3 skalade och klyftade äpplen
3/4 dl strösocker blandat med 1 msk kanel
Instruktioner
- Blanda gräddfil och bikarbonat i en bunke.
Rör smör och socker i en annan bunke, tillsätt äggen ett i taget.
Blanda i en tredje bunke vetemjöl med vaniljsocker, bakpulver och salt.
Rör ned mjölblandningen i äggsmeten omväxlande med gräddfilen.
Bred ut hälften av smeten i en smord och bröad form.
Strö på hälften av socker/kanel blandningen.
Bred ut resten av smeten i formen och stick ned äppelklyftorna i cirklar runt kakan.
Strö på resten av socker/kanelblandningen
- Grädda kakan långt ned i ugnen
ca. 1 timme i 175 grader.
Liknande recept
Kommentarer (0)