Kaneläppelkaka

God och saftig kaka, funkar bra utan äpplen också.

Ingredienser

  • 2½ dl gräddfil
  • 1 tsk bikarbonat
  • 175 gr smör
  • 2½ dl strösocker
  • 2 ägg
  • 4½ dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 2-3 skalade och klyftade äpplen
  • 3/4 dl strösocker blandat med 1 msk kanel
  • Instruktioner

    1. Blanda gräddfil och bikarbonat i en bunke. Rör smör och socker i en annan bunke, tillsätt äggen ett i taget. Blanda i en tredje bunke vetemjöl med vaniljsocker, bakpulver och salt. Rör ned mjölblandningen i äggsmeten omväxlande med gräddfilen. Bred ut hälften av smeten i en smord och bröad form. Strö på hälften av socker/kanel blandningen. Bred ut resten av smeten i formen och stick ned äppelklyftorna i cirklar runt kakan. Strö på resten av socker/kanelblandningen
    2. Grädda kakan långt ned i ugnen ca. 1 timme i 175 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben