Kaneläppelkaka

Serverar: 1 portioner

Tid: 1 timme

Denna kaka är "ett säkert kort" med äpple och kanel. Kakan blir mycket saftig och kan ätas som den är eller med vaniljsås eller glass.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 50 g smör eller margarin
  • 1 dl mjölk
  • 2 1/4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ½ tsk kanel
  • 2 medelstora äpplen
  • Tillbehör
  • Vaniljsås eller glass
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 180 grader. Smörj och bröa en 1 ½ liters kakform. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och vispa ner det och mjölken i äggvispet. Häll i övriga ingredienser utom äpplena och blanda till en slät smet. Skala och riv det ena äpplet grovt, hacka det andra i inte alltför små bitar och rör ner äpplena i smeten. Häll alltsammans i formen. Grädda kakan på nedersta falsen i ugnen, ca 34-40 minuter. Känn med provsticka efter ca 35 minuter. Kakan är klar när stickan känns torr. Stjälp upp kakan och låt svalna under formen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben