Perfekt kakan om man får ett akut sug av kanelbulle men inte orkar stå och jäsa en vetedeg.
Ingredienser
175 g smör
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
3 dl gräddfil
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
1 krm salt
2 msk smör
Fyllning
1 dl strösocker
3 msk malen kanel
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Rör smör och socker mjukt och luftigt. Blanda sedan ner äggen ett och ett, och därefter gräddfilen.
- Rör samman de torra ingredienserna i en separat skål. Det är viktigt att bakpulvret blandas väl med övriga torra ingredienser, annars finns det risk att kakan inte höjer sig som den ska. Blanda sedan med resten av smeten. Blanda samman socker och kanel till fyllningen.
- Smöra och bröa en 1 1/2 liters form. Häll först i hälften av smeten, strö sedan över hälften av kanelsockret. Fyll på med resten av smeten och strö över resterande kanelsocker. Dutta till sist över 2 msk smör. Baka i 45-60 minuter (tills kakan känns torr på provstickan)
- Låt kakan svalna
Liknande recept
Kommentarer (1)
Underbart god kaka, självklart högsta poäng!! Tack för receptet.