Kanelbullesockerkaka

Serverar: 8-10 portioner

Perfekt kakan om man får ett akut sug av kanelbulle men inte orkar stå och jäsa en vetedeg.

Ingredienser

  • 175 g smör
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 3 dl gräddfil
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 msk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 2 msk smör
  • Fyllning
  • 1 dl strösocker
  • 3 msk malen kanel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker mjukt och luftigt. Blanda sedan ner äggen ett och ett, och därefter gräddfilen.
    2. Rör samman de torra ingredienserna i en separat skål. Det är viktigt att bakpulvret blandas väl med övriga torra ingredienser, annars finns det risk att kakan inte höjer sig som den ska. Blanda sedan med resten av smeten. Blanda samman socker och kanel till fyllningen.
    3. Smöra och bröa en 1 1/2 liters form. Häll först i hälften av smeten, strö sedan över hälften av kanelsockret. Fyll på med resten av smeten och strö över resterande kanelsocker. Dutta till sist över 2 msk smör. Baka i 45-60 minuter (tills kakan känns torr på provstickan)
    4. Låt kakan svalna

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    miasvante 23 februari 2009

    Underbart god kaka, självklart högsta poäng!! Tack för receptet.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben