Saftig kanelbullesockerkaka

Serverar: 12-14 portioner

Läcker marmorerad sockerkaka med smak av kanelbullar! Tips! Om du har en sockerkaka som stått ett tag och blivit lite torr, stek den några minuter i stekpanna eller lägg skivorna på grillen och servera med frukt/bär och en klick grädde eller vaniljglass. Snabbt gjort och du har en supergod efterrätt!

Ingredienser

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 2 dl filmjölk
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1½ tsk bikarbonat
  • 3 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 1 msk mald kanel
  • 3/4 dl socker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader.
    2. Rör smör och socker vitt och pösigt med en elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning. Tillsätt filmjölk, vaniljsocker, bikarbonat och mjöl och blanda ihop allt till en slät smet.
    3. Häll 1/3 av smeten i en smord och bröad sockerkaksform, ca 1½ liter. Blanda kanel och socker. Strö över 1/3 av blandningen i formen. Häll över hälften av smeten som är kvar i bunken. Pudra på hälften av kanel- och sockerblandningen. Häll över den sista smeten och pudra över den sista kanel- och sockerblandningen.
    4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 40-45 minuter. Låt den svalna i formen innan du stjälper upp den.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben