Saftig kanelbullesockerkaka
Serverar: 12-14 portioner
Läcker marmorerad sockerkaka med smak av kanelbullar!
Tips! Om du har en sockerkaka som stått ett tag och blivit lite torr, stek den några minuter i stekpanna eller lägg skivorna på grillen och servera med frukt/bär och en klick grädde eller vaniljglass. Snabbt gjort och du har en supergod efterrätt!
Ingredienser
100 g rumsvarmt smör
2 dl socker
2 ägg
2 dl filmjölk
1 msk vaniljsocker
1½ tsk bikarbonat
3 dl vetemjöl
Fyllning
1 msk mald kanel
3/4 dl socker
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Rör smör och socker vitt och pösigt med en elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning. Tillsätt filmjölk, vaniljsocker, bikarbonat och mjöl och blanda ihop allt till en slät smet.
- Häll 1/3 av smeten i en smord och bröad sockerkaksform, ca 1½ liter. Blanda kanel och socker. Strö över 1/3 av blandningen i formen. Häll över hälften av smeten som är kvar i bunken. Pudra på hälften av kanel- och sockerblandningen. Häll över den sista smeten och pudra över den sista kanel- och sockerblandningen.
- Grädda kakan längst ner i ugnen i 40-45 minuter. Låt den svalna i formen innan du stjälper upp den.
Liknande recept
Kommentarer (0)