Kanelpekanblondies

Serverar: 30 portioner

Provade dem idag. Mycket goda

Ingredienser

  • 100 g osaltat smör
  • 3 ½ dl ljust muscovadosocker
  • ½ tsk mald kanel
  • 2 stora sprättägg, lätt vispade
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g pekannötshalvor
  • Instruktioner

    1. Förvärm ugnen till 180 grader. Lägg smöret i en medelstor kastrull och smält det sakta över låg värme. Tillsätt socker och kanel och rör tills sockret smält. Dra kastrullen från plattan och låt svalna några minuter.
    2. Rör ner äggen med en träsked och vispa sedan smeten väl tills den är riktigt homogen. Sikta över mjöl och bakpulver och rör samman.
    3. Blanda ner pekannötterna, skeda över smeten i en form (cirka 20x25 cm, smord och klädd med bakplåtspapper) och släta till ytan.
    4. Grädda i förvärmd ugn i cirka 25 minuter tills kakan blivit ljust gyllenbrun. Kontrollera med en provnål: ta ut kakan ur ugnen när nålen är torr.
    5. Låt kakan svalna i 5 minuter innan den lyfts upp ur formen. Låt den sedan svalna helt innan den skärs i 30 bitar. Förvara i lufttät behållare och ät inom 4 dagar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben