En läckert saftig och lite seg blondievariant, med pekannötshalvor gömda i mitten.
Ingredienser
100 g osaltat smör
3 1/2 dl ljust muscovadosocker
1/2 tsk mald kanel
2 stora ägg, lätt vispade
2 1/2 dl vetemjöl
100 g pekannötshalvor
Instruktioner
- Förvärm ugnen till 180 grader. Lägg smöret i en medelstor kastrull och smält det sakta över låg värme. Tillsätt socker och kanel och rör tills sockret smält. Dra kastrullen från plattan och låt svalna några minuter.
- Rör ner äggen med en träsked och vispa sedan smeten väl tills den är riktigt blandad. Sikta över mjöl och bakpulver och rör samman.
- Blanda ner pakannötterna, skeda över smeten i smord ungsform (20x25 cm) och släta till ytan.
- Grädda i förvärmd ugn i cirka 25 minuter tills kakan blivit ljust gulbrun. Kontrollera med en provnål. Ta ut kakan ur ugnen när nålen är torr.
- Låt kakan svalna i 5 minuter innan den lyfts upp ur formen. Låt den sedan svalna helt innan den skärs i 30 bitar. Förvara i lufttät behållare och ät inom 4 dagar.
Liknande recept
Kommentarer (0)