Kantarellbiffar

Serverar: 4 portioner

Höst goda biffar.

Ingredienser

  • 200 g färska kantareller
  • 100 g bacon i tärningar
  • 1 liten gul lök
  • 500 g köttfärs
  • 2 skivor vitt formbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • Sås
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 3 msk chilisås
  • 1-2 msk sherry
  • 1/2 köttbuljongtärning
  • Salt
  • Peppar
  • Rostade rotfrukter
  • 800 g potatis och rotfrukter, t ex morötter, palsternacka och rotselleri
  • Instruktioner

    1. Ansa svampen och skär den i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Fräs svamp, lök och bacon i lite matfett tills all vätska har kokat in och svampen har fått lite färg. Låt röran svalna. Smula ner brödet i en skål och häll över mjölken. Låt det stå och svälla ca 10 minuter. Tillsätt färsen, ägg, salt, peppar och svampröran. Arbeta det till en smidig smet. Forma åtta biffar och stek dem gyllene i lite matfett, ca 3-4 minuter per sida.
    2. Häll grädden i en liten kastrull och tillsätt alla ingredienserna till såsen. Låt den koka upp och småputtra några minuter. Smaka av. Garnera biffarna med några stekta kantareller, färska lingon och oregano eller timjan. Bjud rostade rotfrukter till.
    3. Rostade rotfrukter: Skala rotfrukterna. Skär potatis och rotfrukter i klyftor. Lägg dem i en smord eldfast långpanna. Ringla över lite olivolja och strö över 1 tsk salt. Rör om så att allt blir glansigt. Ställ formen mitt i ugnen och rosta rotfrukterna ca 30-40 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben