Den härliga kantarellpirogen är en av sommarens delikatesser som man t ex kan servera som huvudrätt på en kräftskiva.
Ingredienser
100 g smör
50 g riven ost
2 dl jästbröds- eller vetemjöl
½ dl vatten
Till fyllningen
1 ½ l kantareller
1 lök med skaft eller
1 purjolök
Lite fett
1 dl lättgrädde
2 ägg
100 g riven ost
Lite salt
Lite vitpeppar
Instruktioner
- Blanda ihop smöret, den rivna osten och mjölet till en deg. Tillsätt vattnet och jämna ut degen på botten och kanterna på en smord ugnsform.
Stick några hål i degen med en gaffel och grädda i 200 grader i ugnen ca 10 min.
Rensa kantarellerna och skär dem i små bitar.
Koka ihop dem i en stekpanna utan fett.
Blanda ned lite fett och den hackade löken och fräs den.
- Häll svampblandningen i ugnsformen på den halvgräddade degen.
- Blanda i en skål ihop grädden, äggen, den rivna osten och kryddorna. Häll blandningen i ugnsformen på svamparna och grädda i 200 graders ugn tills ytan får färg och fyllningen stelnar, ca 15-20 min.
- Serveras omgående.
Liknande recept
Kommentarer (0)