Kantarellpirog

Den härliga kantarellpirogen är en av sommarens delikatesser som man t ex kan servera som huvudrätt på en kräftskiva.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 50 g riven ost
  • 2 dl jästbröds- eller vetemjöl
  • ½ dl vatten
  • Till fyllningen
  • 1 ½ l kantareller
  • 1 lök med skaft eller
  • 1 purjolök
  • Lite fett
  • 1 dl lättgrädde
  • 2 ägg
  • 100 g riven ost
  • Lite salt
  • Lite vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop smöret, den rivna osten och mjölet till en deg. Tillsätt vattnet och jämna ut degen på botten och kanterna på en smord ugnsform. Stick några hål i degen med en gaffel och grädda i 200 grader i ugnen ca 10 min. Rensa kantarellerna och skär dem i små bitar. Koka ihop dem i en stekpanna utan fett. Blanda ned lite fett och den hackade löken och fräs den.
    2. Häll svampblandningen i ugnsformen på den halvgräddade degen.
    3. Blanda i en skål ihop grädden, äggen, den rivna osten och kryddorna. Häll blandningen i ugnsformen på svamparna och grädda i 200 graders ugn tills ytan får färg och fyllningen stelnar, ca 15-20 min.
    4. Serveras omgående.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben