Kantarellpirog

Serverar: 2-3 portioner

Tid: 45 minuter

Bland det godaste man kan äta!

Ingredienser

  • 3 dl Creme Fraiche
  • 1 liter Svamp (kantarell)
  • 1 Gul Lök
  • 1-2 Vitlöksklyftor
  • 2 msk Vetemjöl
  • ½ tsk Salt
  • 1½ -2 dl Hackad Persilja
  • Vitpeppar
  • Smördeg (Färdig på rulle)
  • Instruktioner

    1. - Blanda svamp, lök och vitlök i en kastrull och fräs bort vattnet. - Tillsätt Mjöl och Creme Fraiche och låt det koka i 3-4 min. - Tillsätt Krydda och Persilja.
    2. Låt stuvningen kallna.
    3. - Lägg ut smördegen på en plåt och lägg på stuvningen och vik ihop till en pirog (kan göras flera mindre). "Limma" ihop kanterna med vispat ägg och vik upp kanterna en bit och tryck till. Pensla ägg på ovansidan. Sätt in plåten långt ner i ugnen och grädda i 15 minuter.
    4. Servera med en grönsallad!
    5. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben