Kantarellstrudel

Serverar: 4 portioner

Mustiga smaker i en spröd deg. Gör gärna dubbel sats av receptet och frys in en färdigrullad strudel som du kan grädda vid ett senare tillfälle eller frys in överbliven filodeg.

Ingredienser

  • 1 l kantareller
  • 1 gul lök
  • Olivolja
  • 500 g nötfärs
  • Salt
  • Svartpeppar
  • ½ paket filodeg, 6 ark
  • 1 dl gräddfil
  • Tillbehör
  • Sallad
  • Rårörda lingon
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Ansa svampen. Skala och hacka löken. Hetta upp en stekpanna med olivolja. Fräs färsen, löken och svampen ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Ta stekpannan från plattan och låt fräset svalna helt.
    3. Lägg 2 ark filodeg på en skärbräda, pensla med lite olivolja. Bred på hälften av gräddfilen och fördela hälften av fräset jämnt över degen. Täck med dubbla ark filodeg och pensla på lite olivolja igen. Bred på resten av gräddfilen och fräset.
    4. Rulla ihop till en lång rulle och lägg den på en oljad plåt. Grädda genast i ugnen ca 20 minuter.
    5. Servera rullen med sallad och rårörda lingon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben