Kantarellstrudel

Serverar: 6 portioner

Frasigt och gott! Strudel är en typ av centraleuropeiskt bakverk, som kännetecknas av sina flera lager mycket tunt kavlad deg. Till den här salta varianten används färdig filodeg.

Ingredienser

  • 1 paket filodeg, 250 g
  • 1 gul lök
  • 200 g kantareller
  • 3 msk smör eller olja
  • 1 dl finhackad persilja
  • 1 tsk chiliflakes
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 1 ägg
  • 100 g fetaost
  • Garnering
  • Vispat ägg till pensling
  • Vallmofrön
  • Dill eller färsk timjan
  • Instruktioner

    1. Skala löken och finhacka den. Ansa svampen och grovhacka den. Hetta upp smöret eller oljan i en stekpanna. Stek svampen på medelvärme tills all vätska har dunstat bort. Tillsätt löken och stek den mjuk. Rör ner persilja och chiliflakes och smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan.
    2. Vispa ihop yoghurt och ägg till en kräm.
    3. Sätt ugnen på 200 grader.
    4. Ta fyra ark filodeg och lägg dem två och två på en bänk. Klicka på krämen och stryk ut den jämnt. Fördela svampfräset jämnt över krämen och smula på fetaosten. Rulla ihop till rullar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Pensla på med uppvispat ägg och strö på vallmofrön.
    5. Grädda dem i ca 30 minuter eller tills de fått fin färg. Servera dem ljumma. Garnera med färsk dill eller timjan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben