Kardemummabiscotti

Serverar: 40 portioner

Underbart goda...

Ingredienser

  • 100 g grovhackad skållad mandel
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 msk kardemumma, helst nystött i mortel
  • 1 tsk salt
  • 4-5 dl mjöl, gärna dinkelsikt
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g grovhackad mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180°C. Blanda mandel, ägg, socker, kardemumma och salt. Tillsätt 3 dl av mjölet blandat med bakpulvret, sedan den hackade chokladen. Till slut blandas resten av mjölet ner lite i taget. Passa så att det inte blir för mycket, om degen blir för torr är den svår att forma. Det är bättre att den är lite kladdig - men inte så kladdig att den inte håller formen.
    2. Rulla ut längder som läggs på en bakplåtspappersklädd plåt.
    3. Grädda i 180°C i 20 minuter. Skär längderna i snittar och lägg dem med snittytan uppåt. Torka dem i 100°C i 40 minuter - 20 på varje sida.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben