Kardemummabiscotti

Serverar: 30 portioner

Kardemummabiscotti med gott kaffe eller gott te som eftermiddagsfika är inte dumt det!

Ingredienser

  • 3/4 dl sötmandel, 50 g
  • 100 g milda
  • 1 ½ dl farinsocker
  • 2 ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 2 tsk kardemumma, malen
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°C.
    2. Hacka mandeln grovt.
    3. Rör matfett och farinsocker poröst i en skål. Rör ner ett ägg i taget.
    4. Blanda mandel, vetemjöl och bakpulver. Rör ner mjölblandningen i smeten och arbeta ihop till en deg.
    5. Dela degen i 2 bitar och rulla till ca 40 cm långa längder. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta ut dem.
    6. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter.
    7. Skär längderna medan de är varma i sneda, ca 2 cm breda bitar. Lägg dem med ena snittytan upp på en plåt.
    8. Sätt in dem igen i samma ugnsvärme, ca 10 minuter.
    9. Vänd andra snittytan upp efter halva tiden.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben