Kardemummabiscotti med gott kaffe eller gott te som eftermiddagsfika är inte dumt det!
Ingredienser
3/4 dl sötmandel, 50 g
100 g milda
1 ½ dl farinsocker
2 ägg
5 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
2 tsk kardemumma, malen
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°C.
- Hacka mandeln grovt.
- Rör matfett och farinsocker poröst i en skål. Rör ner ett ägg i taget.
- Blanda mandel, vetemjöl och bakpulver. Rör ner mjölblandningen i smeten och arbeta ihop till en deg.
- Dela degen i 2 bitar och rulla till ca 40 cm långa längder. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta ut dem.
- Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter.
- Skär längderna medan de är varma i sneda, ca 2 cm breda bitar. Lägg dem med ena snittytan upp på en plåt.
- Sätt in dem igen i samma ugnsvärme, ca 10 minuter.
- Vänd andra snittytan upp efter halva tiden.
Liknande recept
Kommentarer (0)