Karibisk ananaspaj

Serverar: 8 portioner

Smarrig! Var försiktig med kryddorna, speciellt kryddnejlikan, kan lätt ta överhand om man får för mycket.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 2-3 msk kallt vatten
  • Fylling
  • 1 stor färsk ananas, ca 1 kg eller 1 burk ananas i skivor, ca 840 g
  • 1 msk smör
  • ½ dl råsocker
  • 2 msk mörk rom
  • ½ tsk kryddnejlika
  • ½ riven muskot
  • Kräm
  • 1 dl vispgrädde
  • 250 g kesella
  • ½ dl råsocker
  • rivet skal av i apelsin
  • Instruktioner

    Hacka samman smör och mjöl, tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt vila i plastfolie i kylskåp ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Tryck ut degen i en pajform. Fäst en aluminiumfolie runt kanten så den inte glider ner. Grädda pajskalet ca 15 minuter. Låt kallna helt. Skär till ananasen i bitar. Fräs ananasen i smöret ca 3 minuter. Tillsätt socker, rom och kryddor. Låt kallna. Vispa grädden och blanda med kesella, socker och apelsinskal. Lägg krämen i pajskalet och fördela ananasfräset ovanpå. Servera omedelbart.

    Liknande recept

    4.9
    1 h
    6-8
    5
    4.9
    35 min
    5-7
    4
    4.9
    30 min
    8-10
    7
    5
    1 h
    8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben