Mycket god och saftig tårta.
Ingredienser
3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ dl mjölk eller grädde
200 g frusna jordgubbar
3 dl vispgrädde
Färska jordgubbar (dekoration)
Instruktioner
- Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda ner vetemjöl och bakpulver, rör försiktigt.
Blanda till sist ner mjölk eller grädde.
Bred ut på smörat bakplåtspapper.
- In i ugnen, 250 grader i ca 5 minuter.Ta ut kakan och låt svalna.
- Mosa de frusna jordgubbarna och vispa 1½ dl vispgrädde och blanda försiktigt.
Bred ut jordgubbsfyllningen jämnt på kakan.
Skär ca 4 cm tjocka remsor längs med den långa sidan.
- Rulla ihop den första biten som en rulltårta och ställ den upp på ett fat. Rulla därefter nästa remsa utanpå den första och fortsätt tills remsorna är slut.
- Vispa resten av grädden och bred ut över tårtan.
Garnera med jordgubbar och ev. med lite annan frukt.
Liknande recept
Kommentarer (0)