Karuselltårta med hasselnötsfyllning

Serverar: 8-10 portioner

Bakade den här tårtan när vi firade min 19-årsdag! Jättegod, med fyllning av nutella och grädde, och jordgubbar såklart! =)

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1 1/2 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk vatten
  • Fyllning
  • 1 dl vispgrädde
  • 175 g nutella
  • Garnering
  • 3 dl vispgrädde
  • Jordgubbar eller andra bär
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i smeten. Rör i vatten och häll upp smeten på plåt med bakpapper. Bred ut smeten jämnt. Grädda i 250 grader, 5 minuter.
    2. Vänd upp på sockrat papper och lossa bakpapperet. Låt svalna. Vispa grädden till fyllningen och vispa i nutella. Bred över bottnen och skär i 4 cm breda remsor.
    3. Rulla ihop en remsa till en rulle och ställ mitt på tårtfatet. Fortsätt att snurra de andra remsorna runtom.
    4. Vispa grädden till garnering och bred runtom och ovanpå med en sprits, om man har. Garnera med jordgubbar eller andra bär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben