Wienerbröd med nötfyllning

Serverar: 20 portioner

Dessa frestande wienerbröd med läcker hasselnötsfyllning får det verkligen att vattnas i munnen! Jästiden är lång men den som väntar på nåt gott ...

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 1 ägg
  • 1½ dl kall kaffegrädde
  • ½ pkt jäst
  • ½ dl strösocker
  • En nypa salt
  • 6 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 200 g hasselnötsmassa
  • Pensling
  • 1 uppvispat ägg
  • Garnering
  • 100 g blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Rör samman smör och ägg. Blanda sedan ner grädden i smörblandningen.
    2. Smula ner jästen. Rör runt så att jästen löses. Blanda till sist ner socker, salt och mjöl. Knåda till en smidig deg.
    3. Kavla ut en rektangel, ca 40x50 cm, och skär eller sporra ut 20 fyrkanter.
    4. Fördela hasselnötsmassan på degbitarna. Vik in hörnen mot mitten och lägg sedan kakorna i pappersformar.
    5. Låt dem jäsa cirka 2 timmar. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla med ägg och grädda i mitten av ugnen 7-10 minuter.
    6. Låt kakorna svalna medan du smälter chokladen i vattenbad eller i mikron.
    7. Ringla därefter den smälta chokladen över wienerbröden.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    flabban 1 augusti 2010

    En jättegod bulle. Fick nog inte den riktiga wienerbrödskänslan, lutar mer åt karlsbaderhållet. Lättbakat. Tack för ett bra recept.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben