Söta nötrullar

Serverar: 20-25 portioner

Det är lätt att imponera med dessa kakor. De liknar små vårrullar men döljer den ljuvligaste hasselnötsfyllning.

Ingredienser

  • 1 pkt , ca 250 g , fryst filodeg
  • ½ dl olivolja
  • Fyllning
  • 200 g hasselnötter
  • 1 dl strösocker
  • 2 - 3 msk aprikosmarmelad
  • 2 tsk mald kanel
  • Pensling
  • 1 äggvita
  • 2 msk smält smör
  • Garnering
  • 1 dl smält honung
  • 1 dl sesamfrön
  • Instruktioner

    1. Börja med fyllningen: Lägg nötter och socker i en matberedare/mixer och kör tills nötterna är finfördelade men inte helt smuliga.
    2. Tillsätt aprikosmarmelad och kanel i nöthacket. Sätt ugnen på 175 grader.
    3. Tina filodegen. Lätt en lätt fuktad handduk över degen så att den inte torkar.
    4. Ta fram och arbeta med ett ark åt gången. Skär ett arm i remsor, ca 10x20 cm.
    5. Pensla en remsa med olja och lägg 1 msk fyllning på ena kortsidan. Rulla först ett par varv, vik sedan in sidorna och fortsätt rulla samman hela remsan till en rulle.
    6. Fäst skarven med lite uppvispad äggvita. Lägg skarven nedåt på en bakpappersklädd plåt. Pensla kakorna med smör. Grädda ca 20 minuter tills de fått en gyllene färg.
    7. Doppa de varma kakorna i den smälta honungen och strö sedan över sesamfrön.
    8. Låt kakorna torka på galler. Kakorna har lång hållbarhet så länge du förvarar dem i en burk med tillslutande lock.

    Liknande recept

    30 min
    20-30

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben