Söta morotsscones

Serverar: 8 portioner

Tid: 18 minuter

Mycket gott

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 3 dl havregryn
  • 1 msk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 dl socker
  • 1 tsk kanel
  • 75 g smör
  • 2 dl rivna morötter
  • 2 dl minifraiche
  • Till servering
  • 250 g Kesella vanilj
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°. Blanda mjöl, havregryn, bakpulver, salt, socker och kanel. Finfördela smöret i blandningen. Rör ner morötter och minifraiche. Dela degen i 2 delar.
    2. Platta ut dem till tunna, runda kakor med mjölad hand på bakplåtspapper på en plåt. Skåra dem med kniv i 4 delar.
    3. Grädda i mitten av ugnen 15 – 18 min. Låt dem svalna. Dela dem och servera med Kesella vanilj.

    Liknande recept

    30 min
    20-30

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben