Söta små chokladcupcakes

Serverar: 15 portioner

Tid: 1 timme

Första gången jag provade mig på cupcakes blev det dessa jag gjorde och sen dess har jag bara fortsatt!

Ingredienser

  • Muffins
  • 100 g margarin
  • 2 ägg
  • 2½ dl socker
  • 1½ tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 4 msk kakao (minst)
  • 2 dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • Frosting
  • 300 g florsocker
  • 40 g kakao
  • 50 g smör, rumstempererat
  • 125 gram naturell philadelphia
  • Instruktioner

    1. Muffins: Smält margarinet och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt sedan de övriga ingredienserna, margarinet sist. Fördela smeten i formarna, fyll ungefär 3/4 av formen. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna innan du lägger på frostingen.
    2. Frosting: Vispa ihop florsocker, kakao och smör till en slät smet med elvisp. Tillsätt philadelphian och vispa tills det är helt blandat och är lätt och fluffigt, minst 5 minuter.
    3. OBS! Vispa inte för länge då kan glasyren bli lös.

    Liknande recept

    30 min
    20-30

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben