Söta bitar i långpanna

Serverar: 12-16 portioner

Goda rutor med läcker mandelsmak och ripplad glasyr

Ingredienser

  • 100 g sötmandel
  • 2 bittermandlar
  • 100g smör
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl mjölk
  • Garnering
  • ½ dl flagad mandel
  • 1 dl florsocker
  • 2 tsk vatten
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader Smörj och mjöla en liten långpanna, ca 18x 25 cm. Skålla, skala och mal sötmandel och bittermandel. Rör smör, socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget. Blanda samman alla torra ingredienserna, sikta ner i smeten Tillsätt den malda mandel.Häll sist ner mjölken. Bre ut smeten jämnt i formen och strö över flagad mandel. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 30 - 35 min Blanda samman florsocker och vatten till en slät glasyr som ringlas över kakan då den kallnat. Skär upp i bitar

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben