Citronmousse med söta jordgubbar

Serverar: 4 portioner

Mums ...

Ingredienser

  • 2 blad gelatin
  • 1 burk lemon curd, 320 g
  • Rivet skal av 1 citron
  • Saft av 1/2 citron
  • Saft av 1/2 - 1 apelsin
  • 2 msk apelsinlikör, valfritt
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 l jordgubbar
  • Instruktioner

    Blötlägg gelatinbladen minst 5 minuter i kallt vatten. Rör samman lemon curd, citronskal, citronsaft och apelsinsaft i en bunke. Rör krämen pösig. Smaka ev av med likör. Vispa grädden till mjukt skum, inte för fast, och blanda med krämen. Lyft gelatinbladen ur vattnet och smält dem i mikron ca 5 sekunder, de behöver inte bli särskilt varma - bara just smälta. Det går givetvis också bra att smälta dem i kastrull på spisen. Rör ned dem i krämen i en tunn stråle. Använd en slickepott. Fyll moussen i portionsskålar och sätt dem i kylen till serveringsdags. Den kan lagas dagen före. Servera med väl sköljda, söta jordgubbar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben