Hasselnötsmazarin med mjölkchokladtryffel och hallon

Serverar: 12 portioner

Under hallonen och chokladtryffeln döljer sig en krämig hasselnötsfyllning. Denna mazarintårta innehåller mycket gott i en bit!

Ingredienser

  • Mördeg
  • 4 dl vetemjöl
  • ½ dl florsocker
  • 150 g smör, kylskåpskallt
  • 1 ägg
  • Mjölkchokladtryffel
  • 400 g mjölkchoklad, finhackad
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 nypor salt
  • Hasselnötsfyllning
  • 3 dl hasselnötter, rostade
  • 2 3/4 dl florsocker
  • 1 äggvita
  • 120 g smör, rumsvarmt
  • 2 ägg, små
  • 3 äggulor
  • 1½ dl vetemjöl
  • Garnering
  • 250 g hallon, färska
  • Ca 4 msk hallonsylt
  • Ca 2 msk vatten
  • Instruktioner

    1. Mördeg: Blanda vetemjöl och florsocker i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop till en klumpfri massa. Tillsätt ägget och arbeta ihop till en deg. Var noga med att inte arbeta den för mycket för då kan pajskalet bli segt. Svep in degen i plastfolie och lägg den i kylen i 30 minuter.
    2. Mjölkchokladtryffel: Lägg den finhackade chokladen i en kastrull. Tillsätt grädde och salt och värm på medeltemperatur. Var försiktigt så att det inte bränns. Om tryffeln skär sig kan du vispa den intensivt i kastrullen i några sekunder. Låt tryffeln svalna i rumstemperatur.
    3. Hasselnötsfyllning: Mixa rostade hasselnötter, florsocker och äggvita i en mixer till en fast konsistens. Om du inte har någon mixer går det bra att mala nötterna i en kvarn. Svep in hasselnötsmassan i plastfolie och låt den vila i kylen i ca 10 minuter. Lägg hasselnötsmassan i en bunke. Rör ner smöret och tillsätt sedan äggen och äggulorna, rör efter varje. Vänd till sist ner vetemjölet och rör till en jämn smet.
    4. Kavla ut mördegen ca 3 mm tjock, på ett bakplåtspapper. Rulla upp den utkavlade degen på kaveln och lägg den över en pajform, ca 21 cm i diameter. Dra bort bakplåtspapperet och klä pajformen med degen. Sätt ugnen på 200 grader varmluft eller 225 grader vanlig ugnsvärme. Bred ut hasselnötsfyllningen i pajskalet. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 25 minuter eller tills den är gyllenbrun. Låt den svalna.
    5. Bred mjölkchokladtryffeln över pajen. Lägg hallonen i ett fint cirkelmönster ovanpå. Sila sylten och värm den med vattnet till en gelé. Låt den svalna något och pensla sedan gelén över hallonen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben