Kashmirkyckling i cashewnötssås

Serverar: 4 portioner

Enkelt, gott, och t.o.m. hälsosamt, allt på en gång.

Ingredienser

  • 500 g kycklingfiléer
  • 100 g Risenta cashewnötter
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk färsk riven ingefära
  • 1 msk garam masala
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk kardemumma
  • 2 msk honung
  • 1 tsk salt
  • 1 krm cayennepeppar
  • 400 g passerade tomater
  • 2 dl kokosmjölk
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingfiléerna i kuber, cirka 3x3 cm.
    2. Mixa alla de övriga ingredienserna, utom kokosmjölken, till en slät, tjock kryddpasta.
    3. Hetta upp lite olja i en kastrull och fräs kycklingen tillsammans med kryddpastan. Tillsätt sedan kokosmjölken och låt puttra på medelvärme cirka 15 minuter.
    4. Servera gärna med råris och en blandad sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben