Morotspasta med sting

Serverar: 2 portioner

Kombinationen snabbt + nyttigt + sanslöst gott, är liksom för bra för att vara sann! Glutenfri, laktosfri och äggfri.

Ingredienser

  • 6 morötter
  • 3 msk pumpakärnor
  • 2 msk sojasås
  • 1 dl naturella cashewnötter
  • 4 dadlar
  • 1 tsk lantbuljong
  • 1 tsk curry
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 dl vatten
  • 15 broccolibuketter
  • 1 näve spenat
  • Instruktioner

    1. Skala/tvätta morötterna och "riv" ner dem som långa spaghettis i en bunke. Lägg 3 msk pumpakärnor på en plåt, ringla över 2 msk sojasås och rosta i ugnen strax under 100 grader, rör om då och då.
    2. Kör nötterna (gärna blötlagda), dadlarna, buljongen, curryn, cayennepepparn och vattnet i en mixer. Ångkoka eventuellt broccolibuketterna snabbt (en smaksak om du vill ha dem råa eller lätt ångkokta).
    3. Blanda ner morötterna, broccolin och spenaten i cashewnötssåsen och lägg upp på två tallrikar. Toppa med pumpakärnorna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben