Kassler eller korvgratäng

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

Enkelt och gott

Ingredienser

  • 600g kassler eller falukorv
  • 3dl ris
  • 1 st. purjolök
  • Sås
  • 3dl vispgrädde
  • 1dl majonnäs
  • ½dl chilisås
  • 2dl riven ost
  • Instruktioner

    Koka riset och lägg i en form.Strimla kasslern eller korven och lägg ovanpå.Strimla purjolöken och lägg ovanpå alltihop.Vispa grädden.Blanda i majonnäs och chilisås.Bred såsen över gratängen och strö över riven ost.Gratinera i 200 grader i ca. 20 minuter.

    Liknande recept

    4.4
    45 min
    4-6
    25

    Kommentarer (1)

    The_mama97mia 27 april 2009

    Hej, det blev detta med modifikation idag, jättegott. Jag hade inte "vanlig" chilisås utan ngn Hot chilisås så jag smakade av blandningen. Ovanpå riset lade jag falukorv i skivor och ananas i skivor, toppade med ost också det i skivor... o sen lite oregano och basilika på. Det luktade ljuvligt. Jo jag hade också lätt cr fr ist f grädde, ung samma mängd som majjon. Dessutom ville jag ha salt o peppar i röran. Förlåt att jag drar ifrån o lägger till på det här sättet. Betyget blev en 4,5 av barnen, så jag ger en femma, för jag tycker detta är så gott och ett kanonbra sätt att ta tillvara överblivet ris på!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben