Kassler med rotmos och kaprissås

Serverar: 4 portioner

Traditionell kassler med nygamla tillbehör, rotmos och kaprissås. En riktigt god kombination.

Ingredienser

  • Ca 400 g kassler
  • 1 msk hackad persilja eller färsk dragon
  • Smör eller olja
  • Rotmos
  • 600 g potatis, mjölig sort
  • 600 g kålrot eller morötter, eller 300g vardera
  • 1-2 dl kokspad
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Kaprissås
  • 4 schalottenlökar
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • 1 tsk majsstärkelse eller potatismjöl
  • 2½ dl iMat, Oatly, 7% eller 13%
  • 4 msk kapris
  • Servering
  • 300-400 g Broccoli
  • Instruktioner

    1. Skiva kasslern. Hetta upp en stekpanna och stek skivorna. Strö över persilja.
    2. Skala potatis och rötter. Skär potatisen i stora tärningar, rötterna i små. Koka upp vatten och salt. Lägg i alltsammans och låt koka tills rötterna är väl mjuka, 20-30 minuter. Häll av och ta vara på kokspadet.
    3. Mosa allt med en potatismosstöt, det ska vara grovstött. Rör ev ner lite kokspad om moset känns kompakt. Salta och peppra efter smak.
    4. Skala och finhacka löken. Koka den i buljongen. Tillsätt iMat och majsstärkelse eller potatismjöl under omrörning. Koka några minuter. Lägg i kapris. Hetta upp igen.
    5. Koka borccolibuketterna i lättsaltat vatten.
    6. Servera kasslern med rotmos, kaprissås och broccoli.

    Liknande recept

    4.4
    45 min
    4-6
    25

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben