Kassler på risbädd

Serverar: 4 portioner

En rätt som går att förbereda och man har allt i ett!

Ingredienser

  • 2 dl ris
  • vatten + salt
  • 500 g skivad benfri kassler
  • 1 dl paprikasallad (burk)
  • 200 g skivade champinjoner
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 dl chilisås
  • 1 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Ugn 200 grader
    2. Koka riset enligt anvisning på paketet. Lägg det i en smord ugnssäker form. Bryn svampen i matfett tills det "knäpper" i den. Lägg kasslern på riset och fördela den avrunna paprikasalladen och svampen över. Vispa grädden och blanda med chilisåsen. Bred detta över kasslern. Strö osten ovanpå. Hit går rätten att förbereda.
    3. Gratinera mitt i ugnen i ca 15 min eller tills rätten har fått fin färg och är genomvarm. Bjud med kokta bönor eller annan grönsak.

    Liknande recept

    4.4
    45 min
    4-6
    25

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben