Kassler Provencale

Serverar: 4 portioner

Med vitlökssmör mellan lagren blir resultatet festligt franskt.

Ingredienser

  • 500 g kassler
  • Vitlökssmör
  • 2 vitlöksklyftor
  • 50 g smör
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 krm salt
  • Sås
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 tsk soya
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Vitlökssmör: Skala och pressa vitlöksklyftorna. Mosa smör, vitlök, persilja och salt. Forma till en rulle, vira in den i folie och kyl eller frys.
    2. Sås: Blanda alla ingredienserna utom persilja och koka upp under omrörning. Låt såsen sjuda några minuter och strö över persilja.
    3. Skär djupa snitt i kasslern. Skiva vitlökssmöret och lägg en smörskiva i varje köttficka. Lägg kasslern i en ungsform i 225 grader ca 20 minuter
    4. Servera till ugnsstekta grönsaker.

    Liknande recept

    4.4
    45 min
    4-6
    25

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben