Blev bjuden på denna rätt hemma hos en av svägerskorna för länge sedan. Mycket god och mycket uppskattad!
Ingredienser
1 kg kassler
1 hg champinjoner
1 hg bredbar leverpastej
Sås
1 stor burk röd vinbärsgelé
Saften av 1 citron
Det rivna skalet av 1/2 citron
1 1/2 tsk malen ingefära
2 tsk svensk senap
Instruktioner
- Koka kasslern i 30 minuter och låt den svalna (detta görs med fördel dagen innan). Bena ev ur köttet och skiva det i 1/2 cm tjocka skivor. Tryck ihop skivorna till en "hel kasslerbit".
- Hacka alla champinjonerna, utom 5 st, i småbitar och bryn alltsammans.
Blanda de hackade champinjonerna med leverpastejen och bred detta runt kasslern.
Dekorera med de hela brynta champinjonerna.
- Blanda alla ingredienserna till såsen i en kastrull och låt detta koka upp under vispning, så att gelén smälter. Sätt såsen att kallna.
- Servera gärna en potatisgratäng till. En fin brytning mellan den varma potatisgratängen, den kalla kasslern och den kalla såsen.
Liknande recept
Kommentarer (0)