Kasslergott

Serverar: 4 portioner

Blev bjuden på denna rätt hemma hos en av svägerskorna för länge sedan. Mycket god och mycket uppskattad!

Ingredienser

  • 1 kg kassler
  • 1 hg champinjoner
  • 1 hg bredbar leverpastej
  • Sås
  • 1 stor burk röd vinbärsgelé
  • Saften av 1 citron
  • Det rivna skalet av 1/2 citron
  • 1 1/2 tsk malen ingefära
  • 2 tsk svensk senap
  • Instruktioner

    1. Koka kasslern i 30 minuter och låt den svalna (detta görs med fördel dagen innan). Bena ev ur köttet och skiva det i 1/2 cm tjocka skivor. Tryck ihop skivorna till en "hel kasslerbit".
    2. Hacka alla champinjonerna, utom 5 st, i småbitar och bryn alltsammans. Blanda de hackade champinjonerna med leverpastejen och bred detta runt kasslern. Dekorera med de hela brynta champinjonerna.
    3. Blanda alla ingredienserna till såsen i en kastrull och låt detta koka upp under vispning, så att gelén smälter. Sätt såsen att kallna.
    4. Servera gärna en potatisgratäng till. En fin brytning mellan den varma potatisgratängen, den kalla kasslern och den kalla såsen.

    Liknande recept

    2
    30 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben