Kaviarströmming

Serverar: 4 portioner

Strömming, kaviar och dill! Goda smaker i en klassisk kombination.

Ingredienser

  • 600 g strömmingsfilé
  • 1 dl rågmjöl
  • 3 msk smör
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Fyllning
  • 2 små kokta potatisar
  • 100 g kaviar, t ex Kalles
  • 1 dl Arla Köket matyoghurt
  • 1 knippa dill
  • Instruktioner

    Börja med fyllningen: Mosa potatisen med en gaffel. Rör ner kaviar, matyoghurt och hackad dill. Lägg ut hälften av filéerna med köttsidan upp. Fördela fyllningen ovanpå. Lägg på resterande filéer. Vänd strömmingen i rågmjöl. Stek dem gyllenbruna i smör i en stekpanna 3-4 min per sidan. Krydda med salt och peppar. Servera med pressad potatis eller potatismos.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Gnagett 26 mars 2008

    Detta måste jag testa. Kaviar och dill fyller jag alltid min strömming med så det blir spännande med något nytt på samma tema. Återkommer med betyg.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben