Kebabspett med tomat- och avokadosalsa

Serverar: 4 portioner

En frisk salsa piggar upp den grillade köttfärsen och fungerar samtidigt som sallad.

Ingredienser

  • 500 g nötfärs eller lammfärs
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1-2 schalottenlökar
  • 3/4 dl ströbröd
  • 1 äggula
  • Salsa
  • 3-4 tomater
  • 1 rödlök
  • 2 avokador
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl hackad färsk koriander
  • Saft av 1 lime
  • ½ dl olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda färsen väl med kryddor, pressad vitlök och finhackad lök samt ströbröd och äggula. Tillsätt lite vatten för att få färsen jämn och slät. Forma till avlånga rullar och trä upp på små träspett (blötlägg dem först). Lägg dem på bakplåtspapper på en plåt och stek mitt i ugnen ca 10 minuter. Vänd en gång under stekningen.
    2. Halvera tomaterna, skrapa ur kärnorna och hacka fruktköttet. Blanda med hackad eller strimlar rödlök, små bitar av avokado, hackad vitlök och örtkrydda. Häll upp i en skål, blanda med limesaft, olja, salt och peppar.
    3. Servera salsan till kebabspetten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben