Kejsarbullar

Serverar: 20 portioner

Tid: 2 timmar

Snygga bullar

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 25 g matfett
  • 5 dl mjölk
  • 2 tsk socker
  • 2 tsk salt
  • ca 13 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. 1 Smula jästen i en bunke.Smält matfettet och tillsätt mjölk.Värm till 37 grader och lös jästen i degspadet.
    2. 2 Tillsätt socker,salt och det mesta av mjölet och arbeta till en smidig deg.Låt jäsa övertäckt i 40 minuter.
    3. 3 Ta upp degen på bakbordet.Dela i 20 bitar och rulla till bullar.Kavla ut varje till 15 cm i diameter.Vik kanterna mot mitten 5 gånger.
    4. 4 Lägg bullarna med vikningen neråt på en mjölad handduk och låt jäsa i 30 minuter.
    5. 5 Vänd bullarna och lägg på bakpappersklädd plåt.Grädda mitt i ugnen i 250 grader,ca 8 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Julianna 6 juni 2018

    Man formar inte degen till bullar och inga kanter viks till mitten, utan rullar ut till en ca 45 cm lång remsa som man knyter, sedan trär in om och om igen: https://www.youtube.com/watch?v=GAwAkDrrYJg

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben