Kejsarbullar

Serverar: 20 portioner

Här är bullarna som kan läggas oräddade i frysen - perfekt att plocka fram och grädda en lat söndagsmoron eller vid oväntat besök!

Ingredienser

  • 2 ½ dl vatten
  • 2 ½ dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 25 g rumsvarmt smör
  • 2 tsk socker
  • 1 ½ -2 tsk salt
  • ca 12 dl vetemjöl eller vetemjöl special + lite till utbakning
  • Instruktioner

    1. Värm vatten oc mjölk fingervarmt. Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt lite av degvätskan och rör om tills jästen löser sig. Tillsätt resten av vätskan. Klicka ner smöret och tillsätt därefter sockret och saltet.
    2. Häll ner mjölet och arbeta samman till en blank och smidig deg. Täck med en bakduk och låt vila i ca 40 min.
    3. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda samman lätt. Dela i ca 20 bitar, forma till släta bullar. Kavla ut till platta kakor, ca 15 cm i diameter. Lyft en ytterkanten mot mitten och tryck till. Lyft den ena spetsiga ytterkanten mot mitten och tryck till. Gör på detta sätt tills det åter blivit en rund bulle.
    4. Lägg bullarna upp och ner på en väl mjölad bakduk. Låt jäsa till knappt dubbel storlek, ca 30 min.
    5. Vänd varsamt de färdig jästa bullarna så att mönstret kommer på ovansidan och lägg över på bakpappersklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen i 250 grader i 6-7 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben