Keks wiejski

Fin Polsk fruktkaka.

Ingredienser

  • 5 ägg
  • 5 äggulor
  • 2 ½ dl socker
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljextrakt, rågad
  • 1 dl smör, osaltat smält
  • 2 dl russin
  • 2 dl katrinplommon, finhackad eller körsbär
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk apelsinskal, finhackad syltat
  • 1 dl valnötter, hackade, eller mandel
  • 2 tsk Vodka
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175 grader.
    2. Klä en stor kakform eller två små limpformar med aluminiumfolie och smöra folien.
    3. Vispa ägg och äggulor med sockret tills blandningen blir riktigt fluffig. Blanda mjöl med bakpulver och vanilj och rör ner i äggsmeten. Blanda väl och rör ner smöret, smeten ska bli len och smidig.
    4. Blanda russin och katrinplommon med 1 msk vetemjöl i en plastpåse och skaka om så att frukten täcks av mjöl. Blanda försiktigt ner det i smeten tillsammans med apelsinskal, nötter och vodka.
    5. Häll smeten i formen och grädda i ca 40 minuter eller tills smeten inte fastnar på en provsticka. Använd folien för att lyfta ur kakan och låt den svalna helt.
    6. Pudra gärna över florsocker eller glasera kakan vid servering. Förvara den mörkt och svalt i folien eller i en tät kakburk, så håller den sig ett bra tag.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Sork 9 maj 2010

    Väldigt lyxig och väldigt god. Njut i tunna skivor. Jättekul att få ta del av andra länders traditioner

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben