Kes kebabh

Serverar: 4 portioner

Måste testas! Receptet har hängt med i 27 år nu. Fortfarande lika gott.

Ingredienser

  • 400 g lammfärs
  • 1 ägg
  • 1 msk vetemjöl
  • saften av ½ citron
  • 1 gul eller röd lök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Deg
  • 1 1/4 dl vatten
  • 1 tsk jäst
  • ½ tsk salt
  • ½ msk olja
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • Till stekning: 4 msk olivolja
  • Till servering
  • lökringar
  • persilja eller krasse
  • tomatskivor
  • Instruktioner

    1. 1. Börja med degen. Ljumma vattnet till 37 grader och rör ut jästen. Tillsätt salt, olja och nästan allt mjöl. Arbeta degen tills den blir slät och släpper från bunken. Låt jäsa övertäckt 1 timme.
    2. 2. Gör under tiden färsen. Finhacka löken och blanda alla ingredienserna till färsen. Arbeta samman färsen, men inte för mycket, då blir den torr. Forma färsen till fingertjocka korvar.
    3. 3. När degen är färdigjäst, forma den till 4 kulor och kavla ut den till stekpannestorlek. Stek plattorna några minuter på varje sida på stark värme i stekpanna med lite olja. Lägg dem på ett fat och täck över med en handduk.
    4. 4. Stek "korvarna" ca 5 min tills de fått färg och lägg dem på bröden. Strö massor av persilja eller krasse över och lägg på några skivor lök och tomat.
    5. Njut av denna goda rätt. Jag lovar att det kommer att smaka "mera".

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben