Tiramisu- lätt

Serverar: 6-8 portioner

Detta är en magrare variant än vanligt

Ingredienser

  • 1 paket ca 200 g saviardi-kex ( finns ofta på kexhyllan i välsorterade affärer eller det går också bra med sockerkaka eller andra neutrala kex)
  • 1 dl kallt , starkt , flytande kaffe
  • ½ dl kakaolikör eller konjak
  • 3 ägg från lyckliga hönor
  • 1 dl råsocker
  • 2 ½ dl mager vispgrädde
  • 1 burk kesella mager
  • 50 g hackad choklad av bra kvalité
  • 50 g hackade valnötter
  • Lite kakao att pudra över
  • Instruktioner

    Blanda kaffe och likör eller konjak i en djup tallrik ta fram tre skålar skilj gulorna från vitorna och lägg gulorna i ena skålen och vitorna i den andra. vispa vitorna till hårt skum vispa äggulor och socker öpsigt i den andra skålen vispa vispgrädde i en tredje skålen rör ned äggulesmeten i vispgrädden rör ned kesella i vispgrädde/äggulesmeten rör sist ned vitorna försiktigt så att smeten blir luftig. ta fram en kakform på ca 25x25 cm doppa hälften av kecen hastigt i kaffeblandinge och lägg dem i bottenpå formen lägg hälften av ägg/ kesellasmeten ovanpå strö på choklad och nöthack doppa resten av kesen och lägg dem ovanpå lägg resten av smeten överst ställ kallt några timmar i kylen, gärna en stund i frysen också innan serveing. pudra över lite kakao innan iramisun serveras,

    Liknande recept

    5
    45 min
    8-10
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben